Mina pinglor

Vi började morgonen med samma drev som i måndags, det brukar alltid hända saker där. Pingla på så gick vi i drevet. Även Jenna fick vara med idag hon är världens bästa läromästare till Stina även om Tali är bra hon också så är faktiskt Jenna bäst. Dom är ute och letar, kanske 300 m från mej, kommer till mej och ut igen. Dom fick fart på ett rådjur och då blev det längre än 300 m……. Blev lite orolig över om Stina skulle hitta tillbaka, inga problem.

En älgkalv blev fälld och det skulle vi gå och titta på så hundarna får ett avslut på drevet. Dom är inte särskilt imponerade av djuret och Stina tycker det är lite läskigt men att stöta är livet 🙂 Så skulle vi till bilen och jag ser hur Stina och sedan Tali far iväg? Jag tittar och Stina hade fått syn på en kviga som dom satte fart på. Tali hängde på men kom tillbaka och då ser jag hur Stina hänger på i spåret en bra bit ut på åkern, då var det inte ett dugg läskigt. Inkallning och den funkade, i alla fall när man börjar bli trött 🙂 Världens bästa pinglor, dom är mina 🙂

Frisk luft

Jenna fick ta det lugnt idag, får vara lite försiktig med den gamla damen även om hon tycker annorlunda. Tali och Stina fick följa med, Kenneth hade Doris och det var ytterligare en grå/wachtel med. Vi tog olika områden för att driva igenom och vi stötte ut en kviga som inte var lovlig. Efter drevet fick hundarna in i bilen och jag satte mej på pass. Mer än så blev det inte på första omgången.

Drev två blev det inte så mycket händelse på heller förrns Doris började hitta vildsvin. Jag var klar och hundarna i bilen så ut på pass igen. Spännande när Doris ställde och en liten blev skjuten dock blev det inget mer.

Hem för att göra mat och till mitt förtret rann spagettin ur sin påse i skåpet när påsen skulle ut. Stöööööön! Men nu har jag mat i magen och redo för ny jaktdag i morgon.

 

 

Mufflon

Idag var Jenna och jag på lite egna äventyr, vi for för att vara med på mufflonjakt. Stefan var också med samt en kille jag glömt namnet på….. vi skulle i alla fall försöka få flocken så den kom till utsatta skyttar och det gick väldigt bra men när ett lamm blev träffat drog flocken iväg. Vi gjorde nytt försök men då var dom inte så villiga att gå som vi ville så dom drog. Vi är ändå nöjda trots ett riktigt skitväder, vis av erfarenhet blir det inte alltid som man vill, det är så jakt är.

Älgjakt

Du som inte gillar jakt i dess rena form ska heller inte läsa detta inlägg.

Så var vi igång! Innan gryning satt vi på pass för att se om det fanns liv och rörelse runt om oss och eventuellt chans på det som är skjutbart, dock var det heldött….. ingenting fanns där jag satt. Hem och hämta hundarna för samling där vi gick igenom morgonen och därefter planerades morgonens första gemensamma jakt. Favorit i repris start 🙂 jag anmälde mej direkt för att gå med i drevet med mina hundar. Ganska säkert fick Jenna fart på en älg och jag såg pinfärska spår från en så jag rapporterade i radion om detta. Inte långt efter small det och en älgtjur föll för en glad jägare. När drevet var slut gick jag med mina kompisar fram i spåret till tjuren och dom spårade perfekt, lätt att se avtrycken i den mjuka marken.

Det här är första gången FinaStina får vara med och en så lyckad start. Hon letar verkligen spår i gott tempo så att få se resultatet av det var oerhört roligt, hon kommer att bli en lika fenomenal stötare som dom andra.

Efter att älgen fixades till och vi fikat så var det dags att ge sej ut igen. Ett drev till, taggad av det förra så var det lätt att gå…… ända tills jag kom till en bäck som inte gick att komma över, fick gå onödigt många steg förrns jag kunde börja om igen men va 17, så kan det bli.

Det blev till att gå eftersök på en dovhjort. Tar Tali först men efter ett tag undrar jag om hon vet vad hon gör? Byter till Jenna som tar samma väg, hon bryr sej aldrig o ifall jag eller annan hund gått före så jag blir lite fundersam över om Tali hade rätt ändå. Dovet gick i märkliga banor och när jag nästan gett upp med Jenna så tog jag av halsband o lina. Hon går väldigt lugnt så jag och skytt följde efter DÅ kommer hon fram till hjorten som far upp. Lina på igen så vi till slut får ett avslut. Ett otroligt komplicerat eftersök som Jenna fixade till skyttens lättnad men jag kan känna att jag nog borde litat på Tali men har man ett ess så är det lätt att ta fram det.

Summa summarum, en härlig jaktdag med mina gubbar, jo alla är över 30, och mina finaste jaktkompisar Jenna Tali och Stina.

Bra dag

Idag hade jag träning vilket passade väldigt bra när Ture är hemma. Vi började med dummies och stadgeövning samt markeringar. Efter fikat kom viltet fram och ett stort sök lades ut i hagen. Ture, Stina, Jenna, Tali, Tova, Freja och lilla Eira fick vara med. Eira fick bara testa and och det gick så bra med alla hundar. Här kommer en massa bilder.

Tjuvträning

Igår kom Eva och Ville för lite träning ❤️ Så roligt att se er igen. Ville är jätteduktig på nose work och viltspår men även i apportering. En härlig kille helt enkelt ❤️

Idag är jag otroligt trött, vet inte varför men det är bara att bita ihop. Det blev bilen till skogen men först lite träning. FinaStina vill mycket men får lov att lära sej att det är jag som bestämmer. Jag öppnade buren, sa inget men visade med handen att dom skulle stanna. Så gick jag runt bilen i sakta mak och stannade vid buren en stund före dom fick hoppa ut.

Så fick dom leta tryfflar och jag trattkantareller, förvånansvärt lite trattisar men fick med lite hem i alla fall.

Bra fråga

Jag kan få frågan om hur mycket jag tränar och jag svarar, ett par ggr i veckan. Men under promenaden idag så slog det mej att träna, det gör man hela tiden.

När vi börjar promenaden är det hopp och lek, när vi närmar oss byn ska dom gå vid sidan det är inte tillåtet att gå in i någon trädgård. När vi är förbi husen är det hopp och lek igen. Vid landsvägen blir det koppel på och då får dom inte dra. Inne i skogen tas kopplet av men jag säjer stanna först, medans kopplen sakta läggs i fickan ska dom vara kvar tills jag säjer hopp och lek igen. Vi närmar oss byn igen och då gäller fotgående, under den sträckan finns kattskit…. Sista biten hem är det hopp och lek igen så nog blir det en hel del träning när man tänker efter 👍

Onsdag

Onsdag = träning, dock blev det bara Birgitta och jag så vi började med promenad. En lång rak skogsväg har blivit rensad så där körde vi riktigt långa linjetag. Därefter fick alla, förutom Eira, ett jättesök att bita i 😍

Bakning

Mitt bröd tog slut för ett litet tag sen. Det har varit en del att stå i så tiden fanns inte riktigt för att baka. Gott bröd finns i affären men jag tröttnar så himla fort på det.

Efter en regnig promenad så passade det bra till att baka. Nu har jag så vi klarar oss ett tag och dessa bullar ledsnar jag aldrig på 👍

God morgon

Det är frost ute, lite kallt alltså men soligt och vindstilla. Helt fantastiskt väder. När vi närmar oss hemmet så hör jag en Hercules starta på Såtenäs. Då väntar jag för att se om det kommer förbi mej, Kenneth är med så det passar bra att önska honom en fin dag.

Det är många känslor när jag hör planen, vi har en lång historia ihop. Tänker på alla resor maken gjort då det inte är alla som jag tyckt om. Det är hans jobb och allt har gått bra vilket jag är tacksam för.

Snart går han i pension och då behöver jag inte fundera på flygningar längre men då kommer nästa omställning. Han är hemma varje dag! Jag är van att vara ensam långa perioder och har aldrig haft problem med det. Undrar hur det blir när vi ska nöta på varandra men det ska bli vardag det också. Får väl helt enkelt ta med honom som kastare när vi tränar 😃