Kenneln

Om kenneln

husetJag heter Karin Torstensson o bor med min man Kenneth på gården som har det vackra namnet Hulevalla! Den är belägen strax söder om Vänern o närmaste stad är Lidköping. Vi har 3 barn, Jonas f. 84, Minna f. 86 o Stefan f. 88, alla utflugna. Jag önskar att ni läser vidare o lär känna våra hundar o lite mer av oss.

Jag köpte min första flat 1984 av en kompis, Susanne Schagerström, som hade Puhs Selected Lady. Hon var otroligt vacker och det var imponerande att se henne i arbete. Så när vår första son var två månader gammal komWaterlily – Lizzie, till vårt hem. Hennes pappa varWaterproof Santa Claus.

Lizzie startade en gång i öppenkl. jakt och fick en 3:a. Utställningar tyckte hon inte om, gick med hängande svans och slokande öron men fick en 2:a i öppenklass.

Min man använde henne mycket i praktisk jakt. Lizzie fick två valpkullar, 1+8 valpar med Wood Tiger. En fantastisk kontakt knöts med alla valpköpare, tack alla!

Vid 11 års ålder gick Lizzie till de sälla jaktmarkerna, saknar henne fortfarande.

Lizzie

Lizzie

Vi kände att vi aldrig kunde få en sådan hund som Lizzie igen och skaffade därför en Wachtelhund. Trevlig på alla sätt och vis men konstant sjuk så vid ett års ålder förenades hon med Lizzie. Ingen hund, vad göra, jo skaffa undulat. Lyckan vände, Lillen flyttade in . Han blev 10 år

Efter ett tag utan hund blev längtan för stor. Vi fick nys om att Håll Fast Waterprince  och Höjdpunktens Dunja fått valpar. Kul, för Waterprince är efter Lizzie. Så kom det åter en Flat till stugan och cirkeln slöts när vi av Ingrid Torrång fick köpa Höjdpunktens Mymlan.

Mymlan och Chansa

Dunja fick en kull till med Lopplådans Mustiga Museron och ur den kullen köpte vi Höjdpunktens Chansa. Efter att ha blivit ordentligt flat-tokig och peppad av Ingrid Torrång föll det sig naturligt att ta en kull på Mymlan, hennes linjer är väl värda att bevara. Sökandet efter lämplig hane startade och valet föll på Semtegens Coppertino Rosso. Valparna blev tre till antalet, en hane och två tikar.

Målsättning

Mymlan och Chansa

Mymlan och Chansa

Jag är helt övertygad om att en liten uppfödare kan bidra med att föra Flatten framåt genom att noga och seriöst ta valpar på föräldrar med de egenskaper och det temperament vi vill se. – Här gäller det även att utvärdera kullsyskon på båda sidor för att det ska bli så bra som möjligt.

Själv tycker jag mest om att jobba med jakten och vill ha en hund som fungerar både på prov och på praktisk jakt, är själv jägare och vet behovet. Att sen Flatten kan så mycket mer, lydnad, räddning med mera gör ju att var och en kan arbeta med sin hund utifrån eget intresse.

Valpköp

Flatten är en aktiv och social hund som kräver god uppfostran och något att sysselsätta sig med. Apportering, spår, agility, lydnad mm. Det är upp till dig och dina intressen. Nr ett är att gå en valpkurs och sen sakta bygga vidare på träningen.

  • Apporteringsträning, lydnad, spår och trimning hjälper jag till med.
  • Jag följer upp valparna med valpträffar för att se hur allt utvecklas.
  • Vid ca 1 års ålder ska hundarna höftleds- och armbågsröntgas.
  • Är du inte medlem i Flatklubben får du med dig det.
  • Valparna säljs enligt SKKs regler.
  • Det viktigaste av allt RING! Ring så ofta du vill, jag är aldrig längre bort än en telefon. Det är alltid svårt att lämna iväg en valp så kontakten med dig är för mig oerhört viktig.

Kommentarer inaktiverade.