Opinion live

Jag kollade på debattprogrammet Opinion Live där problemet med veganska extremister som ger sej på bönder togs upp. Detta är tyvärr inget nytt och ingen har gjort något åt det men nu verkar det som om bönderna ska få hjälp av myndigheter. Vad är det som hänt? Hur blev det så här? Hur kan en liten grupp extremister så totalt tappa fattningen att dom bränner, hotar t.om familjers barn till livet, dessutom helt öppet.

Vi är fria till att tycka som vi vill om allt vare sej det rör religion, politik, barnuppfostran mm mm. ALLT får vi tycka om utan att vi ska bli utsatta men….. det känns som att vi kommit dit att man tar sej vilken rätt man så önskar bara för att få rätt. Kan villigt säja att jag känner stor avsky för dessa människor vilket jag också har rätt till bara jag inte börjar slå och hota dom.

Du behöver inte äta kött, jag älskar kött! Kommer aldrig att sluta med det men mycket grönsaker ska det också vara. Älskar en tallrik där allt finns, en blandning av allt berikar måltiden.

Jag är uppvuxen på ett litet jordbruk där vi slaktade julgrisen, grävde upp våra potatisar och alla grönsaker samt frukt och bär togs om hand. Jakt var ett helt naturligt sätt att vara i naturen och jag var inte gammal när jag började följa med pappa. Att se djur växa upp i harmoni, bli väl omhändertagna och ge oss mat, det kallar jag för livets kretslopp. Varför blev det naturliga fult, hemskt och elakt? Jag har faktiskt ingen aning men hoppas att allt ska kunna neutraliseras så vi kan leva sida vid sida i samförstånd även om vi tycker olika.

4 Kommentarer

  1. Bra skrivet ,kan bara hålla med ?

  2. Så bra skrivet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.